Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@04:50:03 GMT

در بازار سهارم چه خبر است؟ / علت ریزش بورس

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۴۵۶۶۳

در بازار سهارم چه خبر است؟ / علت ریزش بورس


فرارو- بورس دوباره نزولی شد، به طوریکه شاخص کل بورس در پایان معاملات روز سه‌شنبه ۲۵ آذرماه با سقوط ۵۵ هزار و ۸۰۵ واحدی به رقم یک میلیون و ۴۲۸ هزار و ۳۵۲ واحد رسید و در آستانه ورود به کانال ۱.۳ میلیون قرار گرفت. در این روز سخت اکثر قریب به اتفاق نماد‌ها صف فروش داشتند و با ریزش قیمت مواجه شدند.
به گزارش فرارو، احتمال بازگشت به برجام با قطعی شدن انتخاب جو بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب آمریکا و در کنار آن چراغ سبز به بررسی مجدد لوایح مربوط به FATF سبب شکل‌گیری انتظار برای تقلیل ریسک‌های سیستماتیک شده در بورس شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که هرچند برای کل اقتصاد نکته‌ای مثبت قلمداد می‌شود، اما بورس تهران که عمدتا چشم به انتظارات تورمی دوخته بود، واکنشی عکس به آن نشان داد.
ریزش بورس هیچ دلیل منطقی ندارد
مهدی افضلیان کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه افت اخیر بازار سهام هیچگونه دلیل منطقی ندارد، گفت: قیمت‌های جهانی به خصوص کامودیتی‌ها با افزایش روبرو شده، ریسک‌های سیاست بین المللی از جمله تهدیدات ترامپ خنثی شده، نرخ دلار تقریبا بر روی ۲۵ هزار تومان تثبیت شده و بازار‌های موازی نیز برای سرمایه گذاران جذابیت ندارند، بنابراین در چنین شرایطی بورس باید روند صعودی بگیرد، اما متاسفانه هیچ دلیل تکنیکالی و بنیادی برای افت بیش از ۵۵ هزار واحدی شاخص کل در روز سه شنبه وجود ندارد.
وی افزود: بنابراین نمی‌توان تحلیلی منطقی برای علل این افت زیاد ارائه داد، مگر اینکه به شائبه‌هایی پرداخت که این روز‌ها در بین سهام داران و فعالین بورس شنیده می‌شود، طی دو روز اخیر به خصوص سه شنبه هیجان به طور کامل در بازار موج میزد و سهام داران خرد که از ریزش دوباره بورس مانند آنچه در ماه‌های گذشته رخ داد، ترسیده بودند، دوباره صف‌های فروش را سنگین کردند، که همین عامل موجب شد، اکثریت قریب به اتفاق نماد‌های بورسی و فرابورسی یک ضرر حداکثری را نصیب سهام داران خود کنند.
افضلیان با اشاره به اینکه عملکرد بازارگردان‌ها در این چند روزه داد همه سهام داران را درآورده است، اظهار داشت: متاسفانه نوع کاری که آن‌ها باید انجام بدهند، غلط جا افتاده، بازارگردان یک سهم فکر می‌کند که باید کف قیمتی خریدار باشد و در سقف قیمتی فروشنده، تا قیمت سهم در یک بازه مشخص رنج بزنند، در صورتیکه این طور عمل کردن به هیچ عنوان منطقی نیست و نتیجه آن نیز این می‌شود که تعادل بازار بهم می‌ریزد و از سوی دیگر به دلیل عدم اعتمادی سهام داران خرد هنوز دارند نسبت به بورس، با کوچکترین نزولی همه فروشنده می‌شوند.
این فعال بازار سهام بیان داشت: متاسفانه متولیان بازار سهام که به تازگی و در این سه ماه اخیر مجوز بازارگردانی برای شرکت‌های بورسی و فرابورسی را صادر کردند، نظارتی بر روی عملکرد این صندوق‌ها ندارد، در حالیکه باید عملکرد آن‌ها رصد شود، این در حالیست که عملکرد بازارگردان در نماد‌های بزرگ با ایجاد هیجان و رنج منفی در آن‌ها باعث می‌شود که کلیت بازار نیز تاثیر بپذیرد، بنابراین آیین نامه نحوه فعالیت بازارگردانی در بازار سهام نیاز به اصلاح و تجدید نظر دارد و باید در مورد عملکرد این بازارگردان‌ها تجدید نظر شود.
خروج سنگین نقدینگی از بورس
وی با اشاره به اینکه ابعاد بورس به دلیل حجم نقدینگی که وارد آن شده و همچنین تعداد بالای فعالان حقیقی بسیار بزرگ شده است، اضافه کرد: طی این دو روز اخیر نزدیک به چهار هزار میلیارد تومان خروج نقدینگی از بورس رخ داده، به این معنا که سهام داران خرد و حقیقی سهام خود را به حقوقی‌ها فروختند و از بورس خارج شدند که این موضوع به هیچ عنوان نشانه مثبتی نیست، این چنین رخدادی این مسئله را تقویب می‌کند که بازار بورس دستکاری شده و با توجه به تحرکاتی که ذینفعان بزرگ بازار انجام می‌دهد تنها باعث می‌شود که سهام داران جزء با ضرر و زیان مواجه شوند، چنین شرایطی نیز آن‌ها را به این نتیجه رسانده است که عطای فعالیت در این بازار را به لقایش ببخشند و سرمایه خود را از بورس خارج کنند.
افضلیان ادامه داد: عملکرد دولت به عنوان بازارساز اصلی باعث شده که مردم اعتماد خود را نسبت به بورس از دست بدهند و با اینکه حجم معاملات در بازار با افزایش روبرو بوده و به رقم ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان در روز رسیده، اما بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان نیز ارزش صف‌های فروش است که این اتفاق در روز سه شنبه افتاد، در چنین شرایطی اتفاقات از سطح تحلیل فراتر می‌رود و باید به متغیر‌های توجه شود که هیچ گونه مبنایی تحلیلی ندارد و زمانیکه چنین اوضاع حکمفرما شود، شما به هیچ وجه نمی‌توان پیش بینی درستی از رفتار بازار در روز‌های پیش‌رو و حتی کوتاه مدت داشته باشید.
وی یادآور شد: اگر قرار باشد که این منفی ۵ خوردن‌ها برای چندین روز متوالی ادامه داشته باشد، بالاخره در یک نقطه‌ای خریدار می‌آید پای کار و خرید می‌کند، اما مشکل اینجاست که دوباره این روندی که این چند روز طی شد ممکن است ادامه پیدا کند، بنایراین باید سهام داران خرد در فعالیتی که انجام می‌دهند، بسیار هوشیار عمل کنند، نه اینکه دوباره هیجانی و از سوی احساس عمل کنند که متعاقب آن با ضرر وزیان روبرو شوند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: دستکاری در بورس دخالت دولت در بورس ریزش بورس بازدهی بورس سرمایه گذاری در بورس سهام داران خرد بازار سهام سه شنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۵۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟

به گزارش خبرآنلاین؛ در پایان معاملات روز سه‌شنبه، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۰.۳۴ درصدی، معادل هفت هزار و ۶۴۸ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۳۱ هزار واحدی قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت:کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۳۷ درصدی (معادل دو هزار و ۷۶۰ واحد) تا پله ۷۴۱ هزار و ۳۴۴ واحدی پایین رفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم) را در روز سه‌شنبه، دو هزار و ۹۵۷ میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات این روز هفته را نیز ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون برگه سهم نشان می‌دهد.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه حقیقی در پایان معاملات روز سه شنبه بورس، خبر از خروج ۱۴۷.۷ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم می‌دهد.

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

بورس تهران با حفظ شرایط رکودی و قامت سرخ خود به استقبال آخرین روز هفته سوم اردیبهشت‌ماه می‌رود. حمایت شاخص کل در محدوده دو میلیون و ۲۳۰ هزار واحد در جریان معاملات روز چهارشنبه محک خواهد خورد. به همین واسطه، احتمال دارد سفارش‌های خرید روی این حمایت، از فشار عرضه‌ها در روز چهارشنبه بکاهند.

اگرچه سرمایه‌گذاران پیش از این چشم‌انتظار بازگشت شاخص و شکسته شدن مقاومت آن بودند و نوسان قیمت‌ها روی تابلو روی حمایت، دلیل کافی برای ورود به سهام به آن‌ها نمی‌دهد.

تداوم رشد قیمت دلار حواله اما از جمله معدود دلخوشی‌های این روزهای سهامداران است. همان‌گونه که در نمودار زیر مشخص است، سیر صعودی دلار نیمایی در روزهای گذشته، از سرگرفته شده است.

در حال حاضر نرخ فروش دلار نیما، با رشد ۱۸۲ تومانی نسبت به روز گذشته در ارتفاع ۴۱ هزار و ۸۱۴ تومانی قرار گرفته است. گرچه رفتار قیمت‌های روی تابلو معاملات در این هفته نشان داده است بازار به این روند توجه زیادی ندارد.

در نهایت می‌توان گفت، بازار و اهالی آن، چشم انتظار به تحول بنیادین رویکرد نهادها در قبال تولید و شرکت‌های تولیدی هستند. برخی از این اتفاقات در اختیار بورسی‌ها نیست و به سیاست‌های دولت و بانک مرکزی وابسته است. تصمیماتی از قبیل اصلاح سیاست‌های ارزی دولت و کاهش گپ میان دلار نیما و دلار آزاد، سیاست اتخاذی بانک مرکزی در قبال نرخ بهره و سیاست‌های پولی در این زمره قرار می‌گیرند.

برخی از تصمیمات نیز مستقیما با نرخ‌گذاری صنایع و شرکت‌ها مرتبط است،. در این بخش نیز بازار نیازمند اصلاح و بهبود تصمیم‌گیری‌هاست. روند معاملات به وضوح نشان می‌دهد، رمقی برای خریداران و فروشندگان باقی نمانده است. در شرایط فعلی بازار نیازمند پمپاژ اخبار مثبت و تحول رویکرد اتخاذ شده در قبال بخش تولید و صنایع است.

از این رو در راستای پیش بینی بورس چهارشنبه، می‌توان انتظار داشت در نبود این اتفاق، روند نوسانی بازار ادامه یابد و ارزش معاملات رشد چندانی را تجربه نکند.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903966

دیگر خبرها

  • قصه ناتمـام رکود در بورس
  • این افراد بازنده بزرگ بورس هستند
  • ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش روزانه بورس ۱۹ اردیبهشت/ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • ریزش بورس ادامه دار شد؛ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه